PEPP skal sparke gang i fælles kapitalmarked

Vicedirektør i Forsikring & Pension Thomas Brenøe tvivler på effekten af det fælleseuropæiske pensionsprodukt, PEPP.
Vicedirektør i Forsikring & Pension Thomas Brenøe tvivler på effekten af det fælleseuropæiske pensionsprodukt, PEPP. (Foto: PR)

Det er store visioner og ambitioner, der ligger til grund for det fælleseuropæiske pensionsprodukt PEPP, der dog får en lunken modtagelse i den danske pensionsbranche. I hvert fald i sin nuværende form.

Det er næsten for fristende ikke at konstatere, at det handler om at ’peppe’ kapitalmarkedet op. Måske også for søgt. Men det er ikke desto mindre det, der er tanken med PEPP (Pan European Pension Products): EU’s vision er, at de paneuropæiske pensionsprodukter bliver den isbryder, der sætter gang i skabelsen af et egentligt fælles europæisk kapitalmarked.

Herhjemme tror brancheorganisationen Forsikring & Pension imidlertid ikke på, at produktet får den helt store banebrydende effekt – i hvert fald ikke i den udformning, som forslaget har nu. Det skyldes ikke mindst ideen om, at pensionsselskaberne skal udbyde PEPP-produkter i alle EU-lande, hvor Forsikring & Pension ser en række udfordringer og barrierer.

Login

Skrevet af

Kasper Skaanning

Kasper Skaanning, Journalist

Kasper Skaanning er uddannet journalist, og har bl.a. arbejdet som senior kommunikationskonsulent i Nykredit, i Danske Bank og som informationschef i Scandlines.

Klummer

Se alle