Politikere undersøger kontroversielt våben mod hvidvask

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) skal nu svare på fordele og ulemper ved ’Unexplained Wealth Order’.
Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) skal nu svare på fordele og ulemper ved ’Unexplained Wealth Order’. (Foto: PR)

Erhvervsminister Rasmus Jarlov bliver nu bedt om at redegøre for fordele og ulemper ved at indføre et nyt kontroversielt våben med omvendt bevisbyrde mod hvidvask og økonomisk kriminalitet i Danmark efter britisk model.

Både SF og Enhedslisten vil nu gerne have undersøgt, om et nyt britisk våben i kampen mod hvidvask og økonomisk kriminalitet også kan bruges i Danmark.

Storbritannien indførte tidligere i år våbnet 'Unexplained Wealth Order', hvor bevisbyrden er vendt om. Som tidligere beskrevet i Complidia kan fem forskellige myndigheder, herunder Finanstilsynet, nu bede folk om at redegøre for deres mistænkeligt store formuer. Og kan de ikke redegøre for det på en overbevisende måde, kan myndighederne beslaglægge deres værdier i form af ejendomme, fly, lystyachter eller lignende. Myndighederne behøver altså i første omgang ikke at bevise, at folk er skyldige, før de beslaglægger deres værdier.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle