Politisk eksponerede personer offentliggøres fredag

Kontorchef Stig Nielsen forventer op imod 1000 personer på Finanstilsynets offentlige PEP-liste. (Foto: PR).
Kontorchef Stig Nielsen forventer op imod 1000 personer på Finanstilsynets offentlige PEP-liste. (Foto: PR). (Foto: PR)

Danmarks Radios generaldirektør Maria Rørby Rønn kan snart skrive en ny titel på visitkortet. Hun er en ’politisk eksponeret person’, også kaldet PEP, og i den egenskab vil hun fra på fredag være at finde på en offentligt tilgængelig liste hos Finanstilsynet. Her vil hun optræde sammen med blandt andre statsministeren, chefen for arktisk kommando og mange andre topchefer fra det offentlige Danmark. Listen er et af indsatsområderne i kampen mod hvidvask af penge.

På fredag – den 1. december – offentliggør Finanstilsynet en liste over såkaldt politisk eksponerede personer. Listen er bare en af de mange tiltag, der følger af den nyligt reviderede lov om hvidvask, der stammer fra et EU-direktiv Danmark har indført.

Politisk eksponerede personer, kaldet PEP’er, er ifølge vejledningen fra Finanstilsynet personer, der ”bestrider et særligt offentligt tillidshverv og som følge af dette kan være modtagelige for bestikkelse og anden korruption”.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle