Politisk flertal: Højere lønninger i tilsynet

Finanstilsynets formand ønsker ikke flere ressourcer, men højere lønninger til medarbejderne.
Finanstilsynets formand ønsker ikke flere ressourcer, men højere lønninger til medarbejderne.
(Foto: PR)

Finanstilsynets formand David Lando ønsker ikke egentlige ressourcer tilført til hvidvaskarbejdet, men vil gerne kunne aflønne nøglemedarbejdere bedre. Politikere bakker op trods undren over det manglende behov.

Gang på gang har det været drøftet, om Finanstilsynet har ressourcer nok til at løfte opgaven med at undersøge hvidvasksskandalen i Danske Bank til bunds, og fra Christiansborg har der været stor villighed til at tilføre tilsynet ekstra ressourcer. Men det er der ikke behov for, mener tilsynet selv.

I stedet vil man gerne have mulighed for at kunne bruge de penge, man har, til at aflønne nøglemedarbejdere bedre for at stå bedre i konkurrencen med den private sektor. Det siger Finanstilsynets formand David Lando til Berlingske.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle