Professor i skarp kritik af Finanstilsynet

Når man ved, at reglerne ikke er soleklare, har man en forpligtelse til at søge dem afklaret, siger professor Ole Risager, CBS. 
Når man ved, at reglerne ikke er soleklare, har man en forpligtelse til at søge dem afklaret, siger professor Ole Risager, CBS.  (Foto: PR)

Professor fra CBS kritiserer nu i skarpe vendinger Finanstilsynets frifindelse af sig selv i sagen om hvidvask i Danske Banks filial i Estland. Frifindelsen har trods bistand fra Kammeradvokaten kun øget forvirringen om, hvordan ansvaret skal fordeles i kontrol med hvidvask af udenlandske banker.

Der bliver ikke lagt fingre imellem i Ole Risagers kritik af Finanstilsynets lange rapport fra sidste uge, hvor tilsynet i store træk frikendte sig selv for et ansvar i skandalen om hvidvask i Danske Banks filial i Estland. Finanstilsynet har, med bistand fra Kammeradvokaten, endnu engang forsøgt at trække grænserne op for, hvor ansvaret ligger og hvordan det fordeler sig, når tilsyn skal kontrollere en filial af en udenlandsk bank.

Ifølge det danske Finanstilsyn var det myndighederne i Estland, der havde muligheden for langt tidligere at stoppe hvidvasken, men undlod at gøre det. Finanstilsynet førte tilsyn med Danske Bank på koncernniveau, men blev her bevidst vildledt af topledelsen i Danske Bank, fremgår det af redegørelsen.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle