Regeringen bakker op om kapitalmarkedsunion

Erhvervsminister Simon Kollerup
Erhvervsminister Simon Kollerup
(Foto: Pressefoto)

Den danske regering ser masser af fordele og kun få ulemper ved en kapitalmarkedsunion, der er udtænkt som en styrkelse af det finansielle indre marked for alle EU-lande. Det skriver erhvervsminister Simon Kollerup i et notat til Folketingets Europaudvalg.

Skal man tro den danske regering, så fungerer de finansielle markeder i Danmark og i resten af EU ikke særlig godt eller effektivt.

”Kapitalmarkedsunionen skal ses i lyset af, at kapitalmarkederne i EU på trods af en række tiltag fortsat ikke udgør en reel alternativ eller væsentlig finansieringskilde for virksomheder i forhold til bankfinansiering. I det tilfælde, der måtte være udfordringer med at opnå banklån, kan virksomheder potentielt befinde sig i en situation med meget begrænset adgang til finansiering, en såkaldt kreditklemme. En veludviklet kapitalmarkedsunion kan bidrage til at mindske konsekvenser af en kredit-klemme” skriver erhvervsminister Simon Kollerup i det notat, han netop har sendt til Folketingets Europaudvalg.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle