Regeringen klar med køreplan for stramninger af hvidvask-love

Der er travlt i lovmaskineriet.
Der er travlt i lovmaskineriet.

Finanstilsynet får snart mulighed for at udskrive store administrative bøder, ligesom bankledelser pålægges udvidet strafansvar for afgivelse af urigtige oplysninger. Det sker ifølge regeringens køreplan allerede i denne folketingssamling, hvor også flere andre stramninger bliver fremsat i Folketinget. Det sker som opfølgning på den brede aftale, den tidligere regering lavede tilbage i marts.

Erhvervsministeriet går en travl sæson i møde. Regeringens køreplan for at opfylde den politiske aftale fra før valget om styrkelse af kampen mod finansiel kriminalitet er nu klar. Og i ministeriet arbejdes der på højtryk for at få næsten alle aftalens punkter med i denne folketingssamling.

Det var et stort set enigt folketing, da syv partier den 27. marts indgik aftalen. Kun Enhedslisten og Alternativet var ikke med, da aftalen blev underskrevet. Og selv om der i mellemtiden har været valg, og en ny regering er kommet til, er der ikke ændret på ambitionsniveauet.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle