Registre over mistænkelige kunder findes allerede

Juridisk direktør i Finans Danmark Kjeld Gosvig-Jensen mener, det er for tidligt at udtale sig om indholdet af et hvidvaskregister.
Juridisk direktør i Finans Danmark Kjeld Gosvig-Jensen mener, det er for tidligt at udtale sig om indholdet af et hvidvaskregister. (Foto: PR)

Der findes allerede registre og databaser, som bankerne kan bruge i deres jagt på mistænkelige bankkunder. Alligevel vil den danske banklobby have endnu et register, hvor de internt kan udveksle kundeoplysninger. Forslaget bliver mange steder modtaget med dybe panderynker og stor skepsis.

Finans Danmark vil have et helt nyt register, hvor bankerne kan udveksle oplysninger om bankkunder. Ifølge juridisk direktør i brancheorganisationen Kjeld Gosvig-Jensen kan et sådant register forhindre, at kriminelle udnytter bankernes systemer ved at gå rundt om hjørnet og ind i en ny bank, der således er uvidende om, at personen netop har fået afslag på at blive kunde i den første bank.

Forslaget er fra flere sider blevet kritiseret. Jakob Dedenroth Bernhoft, direktør i Revisorjura.dk, mener for eksempel, at forslaget fra Finans Danmark er i direkte modstrid mod den nye persondataforordning.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle