Regler skal bekæmpe svindel

(Foto: Negative Space / Pexels)

Sidste år blev der begået misbrug med danske betalingskort for ca. 240 mio. kr. Heraf udgjorde misbrug i onlinehandel ca. 195 mio. kr., eller næsten 80 procent af det samlede misbrug. Nye regler om stærk kundeautentifikation skal fra næste år være med til at dæmme op for misbruget.

Svindel og misbrug af betalingsoplysninger er et stadigt voksende problem og har været det længe. Løsningen har også været der længe og er allerede i brug i de fysiske butikker, hvor man ikke bare skal bruge sit betalingskort men også taste en pin-kode.

Altså to handlinger for at gennemføre betalingen eller som det hedder tofaktor-autentifikation. Her skal der anvendes mindst to faktorer til at godkende en betaling. De to faktorer skal være noget betaleren ved, for eksempel et password. Det skal være noget betaleren er, for eksempel et fingeraftryk eller det ska l være noget betaleren har som for eksempel en mobiltelefon, der kan modtage en engangskode.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle