”Rekord i underretninger er positivt”

Antallet af underretninger til Hvidvasksekretariatet under SØIK sætter igen rekord.
Antallet af underretninger til Hvidvasksekretariatet under SØIK sætter igen rekord.
(Foto: Henrik Denta)

Antallet af underretninger om mistænkelige transaktioner til Hvidvasksekretariatet sætter endnu engang rekord, og det samme gør også sekretariatets videresendelse af underretninger til andre myndigheder. Det er positivt at bankerne sender så mange underretninger ind, lyder det fra sekretariatet.

52.486. Så mange underretninger havde Hvidvasksekretariatet modtaget ved udgangen af 3. kvartal i år hvilket er næsten det samme antal sim i hele 2019. Dermed sætter antallet af underretninger endnu engang rekord. Og billedet er fortsat det samme; det er pengeinstitutterne, der indberetter langt de fleste mistænkelige forhold. Dernæst kommer spildudbyderne.

Hvor flere eksperter og politikere har stillet kritiske spørgsmål til, om Hvidvasksekretariatet og de andre myndigheder har haft kapacitet til at håndtere det konstant stigende antal underretninger, så er der ingen tvivl at spore i den opgørelse, som Hvidvasksekretariatet netop har sendt ud.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle