Revisorer uforstående over for stor hvidvask regning

Da FSR – Danske Revisorer begyndte at nærstudere finansloven dukkede der pludselig en stor regning op med deres navn på. Revisorerne forstår ikke, hvordan regningen kan ende på syv. mill. Kr. eller hvorfor andre i samme branche ikke skal bidrage.

”Hvorfor er det kun revisorbranchen, der skal bære størstedelen af udgifterne til hvidvaskkontrol? Hvad med bogføringsvirksomheder, rådgivningsvirksomheder, virksomhedsoprettere med videre, er tæller over 7.000 virksomheder, og som tilsyneladende helt slipper for et gebyr”?

Administrerende direktør i FSR - Danske Revisorer, Charlotte Jepsen var ikke den eneste i revisionsbranchen, der fik et mindre chok ved at nærstudere finansloven og opdagede en regning på syv mll. kr. til revisionsbranchen til bekæmpelse af hvidvask. Regningen er et gebyr til finansiering af hvidvasktilsyn med revisorer og revisionsvirksomhederne.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.