Sådan fangede briterne rig bankmands hustru

Zamira Hajiyeva shoppede vildt ind i den britiske hovedstad.
Zamira Hajiyeva shoppede vildt ind i den britiske hovedstad.

En ekstremt velhavende kvinde fra Aserbajdsjan har nu fået beslaglagt privatfly og eksklusive ejendomme i det centrale London, fordi hun ikke har givet troværdige oplysninger om, hvor pengene kommer fra. Hun er den første navngivne person, der står til at falde for briternes nye våben mod kriminelle, Unexplained Wealth Order.

De færreste i London eller i England vidste indtil for ganske nylig, hvem Zamira Hajiyeva er. Og havde det stået til hende selv, skulle det gerne være forblevet sådan. Men domstolen i London ophævede for nylig hendes navneforbud. Og nu kender de fleste hende.

I stormagasinet Harrods har de dog kendt hende længe. Gennem ti år var hun en flittig gæst i stormagasinet og shoppede løs af smykker og ure fra både Cartier og Boucheron for over 16 mio. pund svarende til ca. 136 mio. kroner.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle