Sådan sikres sund virksomhedskultur

Simon Kollerup, erhvervsminister (S)
Simon Kollerup, erhvervsminister (S)
(Foto: PR)

Nu forsøger erhvervsminister Simon Kollerup at regulere en sund virksomhedskultur ind i alle hjørner og afkroge af de finansielle virksomheder. Han har netop udsendt den længe ventede bekendtgørelse om politik for sund virksomhedskultur i pengeinstitutter. Men mange af kravene forekommer stadigt meget vage.

Det stod allerede at læse i Lov om finansiel virksomhed, der udkom sidste år, at de finansielle virksomheder skal have, som det hed, ”en skriftlig politik, som sikrer og fremmer en sund virksomhedskultur”.

Ifølge loven er det bestyrelsen, der fastlægger politikken, formanden for bestyrelsen redegør for gennemførelsen og efterlevelsen af politikken, mens direktøren sikrer, at politikken gennemføres og efterleves.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle