”Selv små finanslempelser er værd at tage med”

Finansdirektør Steen Lohmann Poulsen, Erhvervsministeriet.
Finansdirektør Steen Lohmann Poulsen, Erhvervsministeriet.

Formand for ministeriel arbejdsgruppe er tilfreds med at have fundet for 300 mio. kr. lempelser til den finansielle sektor, sådan som det for nyligt blev offentliggjort i en rapport, der identificerer en lang række forslag til lempelser. Selv de mange små lempelser var værd at tage med, siger han til Complidia.

56 konkrete initiativer på det finansielle område blev det til, da en arbejdsgruppe under Erhvervsministeriet for nylig kom med sin over 400 sidder lange rapport ”Eftersyn af den finansielle regulering.” Men mange af forslagene er initiativer, der kun giver lempelser for få hundrede tusinde kroner. Og forslaget til den største besparelse kræver lange forhandlinger med EU.

Ikke alle forslag er dog lige komplicerede at gennemføre. Den næststørste lempelse ligger i at ændre lovgivningen, så sektoren kan kommunikere digitalt med kunderne som udgangspunkt. Det kræver indførelse af begrebet passiv accept, altså at kunderne accepterer at få tilsendt breve med digital post, med mindre de aktivt protesterer. Det kan spare sektoren for et trecifret millionbeløb i porto.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.