Sjette hvidvask direktiv udfordrer Danmark

(Foto: Henrik Denta)

Om knap et år skal EU’s medlemslande have indført det sjette hvidvaskdirektiv. Men ikke Danmark. Direktivet handler om straffelovgivningen, og med det danske retsforbehold vil det ikke blive indført i Danmark. Eksperter vurderer dog, at Danmark kan blive nødt til at følge trop i den fortsatte kamp mod hvidvask.

Som formand for en arbejdsgruppe under CCBE, en sammenslutning af europæiske advokater, har Anne Birgitte Gammeljord været med til at sætte sit præg på flere direktiver om hvidvask. Ligeledes har hun været med til at skrive flere internationale artikler om hvidvask. Så det er en tung juridisk stemme, der nu vurderer Danmarks udfordringer med det sjette hvidvaskdirektiv.

”Direktivet handler om det strafferetslige i bekæmpelse af hvidvask. Og med det danske retsforbehold er det ikke et direktiv, vi skal indføre i Danmark. Men vi indført alle de foregående direktiver omkring hvidvask, og derfor er det min vurdering, at vi på en eller anden måde også bliver nødt til at indføre det i Danmark. Ellers vil det sætte Danmark i et dårligt lys på hvidvask-området, som vi jo ikke har et forbehold for,” siger Anne Birgitte Gammeljord.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle