Skal Danmark fortsætte enegang?

20 lande har nu OPP-projekter for at bekæmpe økonomisk kriminalitet

20 lande har nu OPP-projekter for at bekæmpe økonomisk kriminalitet

20 lande har nu i en eller anden form etableret et samarbejde mellem myndighederne og bankerne i en fælles front for at bekæmpe økonomisk kriminalitet og hvidvask. I Danmark er det kun myndighederne, der samarbejder selv om bankerne gerne vil samarbejde med myndighederne. Fortsætter udviklingen bliver det en dansk enegang i den kamp viser ny rapport.

Sverige er sammen med Finland det sidste og nyeste medlem af den stadigt voksende klub af lande, hvor myndighederne og bankerne arbejder tæt sammen om at bekæmpe økonomisk kriminalitet og hvidvask, såkaldte OPP-projekter. Gruppen tæller ny 20 lande og i alt er der registreret 23 partnerskaber mellem banker, myndigheder og organisationer.

Det viser en ny rapport fra Future of Financial Intelligence Sharing (FFIS), der netop er udgivet. Organisationen har gennemgået de sidste fem års udvikling og konklusionen og tendensen er klar.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.