Skat drukner i hvidvask-sager

Morten Bødskov, skatteminister
Morten Bødskov, skatteminister

På bare to år er Skasts sager vedrørende hvidvask ti-doblet, og Skattestyrelsen har ikke haft ressourcer til at behandle alle efterretningerne. Det erkender skatteministeren, der i et nyt stort udspil lægger op til at styrke skattekontrollen på flere områder, blandet andet ved at oprette et nyt hvidvaskcenter i Skat.

Der har længe været debat om, hvad der egentlig sker med de mange tusinde underretninger om mulig hvidvask af penge, som årligt sendes ind til Hvidvasksekretariatet i SØIK, der videresender dem til de relevante myndigheder. Nu erkender Skatteministeriet, at de simpelthen ikke har ressourcer til at håndtere de hvidvask-sager, der sendes til Skattestyrelsen.

Ifølge Skatteministeriet selv modtog Skattestyrelsen i 2016 i alt 224 efterretninger om hvidvask. To år senere, i 2018, var dette tal tidoblet til 2.187 efterretninger, som Skattestyrelsen modtog.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle