Skjulte omkostninger frem i lyset

Mange skjulte omkostninger ved værdipapirhandel er kommet frem i lyset efter at MiFID2-direktivet trådte i kraft ved årsskiftet. Det viser undersøgelser både i Danmark og i udlandet.

Det er omkostninger, der hele tiden har været der, og som investorerne har betalt. Men som MiFID2-direktivet foreskriver, så skal investorerne nu kende til alle omkostningerne. Og det har bragt mange skjulte omkostninger frem i lyset.

I Danmark er det analysefirmaet Morningstar, der har gravet omkostningerne i investeringsfonde frem. Især i obligationsfonde har mange omkostninger været stort set utilgængelige eller ikke retvisende for investorer. For aktiefonde har omkostningerne været svært tilgængelige og for balancerede fonde kun delvist tilgængelige og retvisende, skriver Morningstar.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.