Små banker sluger nye NEP-krav

Jan Kondrup glæder sig over blød indfasning af NEP-krav. Foto: PR.
Jan Kondrup glæder sig over blød indfasning af NEP-krav. Foto: PR. (Foto: PR)

De små og mellemstore banker får procentuelt væsentligt højere NEP-krav, end de selv har peget på ville være rimeligt, men LOPI glæder sig over blød indfasning. Det dæmper frygten for, at banker kommer i vanskeligheder.

Selv om de mindre banker har måttet sluge nogle ordentlige kameler, er det alligevel en relativ tilfreds direktør i Lokale Pengeinstitutter, der efter måneders benhårde forhandlinger med Finanstilsynet nu endelig har fået afklaring på de såkaldte NEP-krav – nye kapitalbuffere, der skal gøre bankerne mere robuste i forhold til fremtidige kriser.

Det er lykkedes at få sænket det gennemsnitlige procentkrav i forhold til Finanstilsynets oprindelige udspil, men vigtigst af alt er, at der er indført en lang indføringsfase, samt at der er fastsat et loft på kravene.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle