So help me God

(Foto: Wendy van Zyl / Pexels)

Finans Danmark har i sit nye udspil til bekæmpelse af hvidvask også sat fokus på adfærdsprincipper og gengiver blandt andet den hollandske ed som bankfolk skal aflægge

I Holland er det ikke nok at overholde lovgivningen. Siden 2013 har bankfolk også skulle sværge på og aflægge ed på, at de vil overholde lovgivningen.

Det har Finans Danmark laet sig så eget inspirere af, at de i deres seneste udspil med 25 udspil til, hvordan de fremover vil øge indsatsen i kampen mod hvidvask, har gengivet den hollandske etikerklæring eller edsvoren erklæring, der skal tjene til understregning af, at bankfolk ikke bare er ansvarlige overfor loven men også overfor samfundet som helhed.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle