SØIK: Indberetninger ekspederes hurtigt

Bagmandspolitiet ekspederer 90 pct. af alle hvidvaskindberetninger inden for to dage, anfører statsadvokat Morten Niels Jakobsen, SØIK.
Bagmandspolitiet ekspederer 90 pct. af alle hvidvaskindberetninger inden for to dage, anfører statsadvokat Morten Niels Jakobsen, SØIK. (Foto: Complidia)

Selv om antallet af indberetninger til SØIK, Statsadvokaten for Økonomisk og International Kriminalitet, sætter ny rekord i år, bliver langt størstedelen af indberetningerne ekspederet inden for to dage, lyder det nu fra Bagmandspolitiet, der ikke vil gå offentligt ind i debatten om eventuel mangel på ressourcer.

Den 31. august i år havde SØIK, også kaldet Bagmandspolitiet, modtaget 22.167 underretninger om hvidvask, hvilket er ”en markant stigning i antallet i forhold til tidligere år,” som statsadvokat og leder af SØIK Morten Niels Jakobsen udtrykker det.

Sidste år lød det samlede tal af indberetninger for hele året på 24.911, og en fremskrivning af tallene viser dermed, at det samlede antal af indberetninger i år vil nå op omkring de 30.000 og altså igen i år sætte ny rekord.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle