Stadig uigennemsigtigt at investere

Morten Bruun Pedersen, cheføkonom, Forbrugerrådet Tænk.
Morten Bruun Pedersen, cheføkonom, Forbrugerrådet Tænk.

På trods af flere direktiver og ihærdig indsats fra EU’s side er det stadig uigennemsigtigt især for private at investere deres penge. Det mener Forbrugerrådets cheføkonom, der netop et udpeget til at være med til at rådgive ESMA de næste fire år. Han beklager også, at Finanstilsynet ikke er mere ihærdige.

”Flere og flere danskere investerer deres opsparing. Men det er ikke blevet meget mere gennemskueligt for dem, selv om det har været intentionen de sidste mange år. Og det er ikke mindst bankernes og investeringsforeningernes egen skyld”.

Sådan lyder det fra Forbrugerrådet Tænks cheføkonom Morten Bruun Pedersen. Han er netop blevet genudnævnt som den eneste dansker til en arbejdsgruppe, der skal give gode råd og input til Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed ESMA og være med til at forme ESMA politik lige fra starten.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle