Støjberg: Det skal være lettere at hente udlændinge

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil snart fremsætte et lovforslag, der gør det lettere for virksomhederne at tiltrække udenlandsk arbejdskraft.
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil snart fremsætte et lovforslag, der gør det lettere for virksomhederne at tiltrække udenlandsk arbejdskraft. (Foto: PR)

Danske virksomheder skal lettere kunne tiltrække arbejdskraft fra det globale arbejdsmarked, når de har brug for det. Og det har de, fastslår udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). Hun fremsætter om kort tid et nyt lovforslag, der skal rette op på problemerne med den nuværende fast track-ordning.

Det er ikke regeringen, der savner vilje til at gøre rekruttering af international arbejdskraft til danske virksomheder og mere moderne, fastslår udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

”Vi har desværre konstateret, at der ikke er politisk vilje – især fra Socialdemokratiet – til at hjælpe de danske virksomheder, som mangler nødvendig arbejdskraft, og derfor måtte vi sidste efterår afbryde forhandlingerne om regeringens udspil om udenlandsk arbejdskraft. Regeringen foreslog blandt andet at gøre den nuværende fast track-ordning mere fleksibel, så karantæneperioden sænkes og bødeniveauet ændres, så virksomhederne ikke bliver udelukket fra ordningen, fordi de begår små fejl. Det vil regeringen blive ved med at kæmpe for. Derfor fremsætter regeringen meget snart et lovforslag, der netop skal gøre fast track-ordningen mere fleksibel og styrke danske virksomheders mulighed for at rekruttere kloge hoveder fra udlandet,” siger Inger Støjberg til Complidia.

Login

Skrevet af

Kasper Skaanning

Kasper Skaanning, Journalist

Kasper Skaanning er uddannet journalist, og har bl.a. arbejdet som senior kommunikationskonsulent i Nykredit, i Danske Bank og som informationschef i Scandlines.

Klummer

Se alle