Stor forståelse for lange ventetider

Flere banker og sparekasser har måttet vente i over et år, fra Finanstilsynet kom på hvidvask inspektion, til de modtog den endelige afgørelse med mulige påbud og påtaler. Men trods den lange ventetid er der stor forståelse fra bankernes side.

Seks finansielle virksomheder har måttet vente i over et år, før de endelig modtog den endelige redegørelse fra Finanstilsynet efter en hvidvask inspektion. Og selv om det er dobbelt så lang tid som andre pengeinstitutter så er der ingen kritik men derimod forståelse for, at Finanstilsynet nogle gange skal bruge lang tid, før den endelige redegørelse foreligger.

”Finanstilsynet var her i en hel dag, og der var flere fra sparekassen med til mødet med tilsynets folk. De havde meget fokus på vores overvågning og indberetninger til SØIK og undervejs fik vi flere mundtlige indikationer af, hvad tilsynet mente vi kunne og burde gøre bedre. Derfor var vi allerede dagen efter besøget klar til at gå i gang med at rette op på de ting, som tilsynet havde påpeget mundtligt overfor os” fortæller områdedirektør Anders Balle Rasmussen fra sparekassen Kronjylland.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.