Tilsyn reagerer forskelligt på corona-trussel

Tilsyn reagerer forskelligt på covid-19
Tilsyn reagerer forskelligt på covid-19
(Foto: Jumpstory)

Banker og realkreditselskaber spiller en central rolle i de økonomiske redningspakker, der skal redde erhvervslivet fra økonomisk nedsmeltning på grund af covid-19. De kan skaffe både private og virksomheder den nødvendige likviditet på meget kort tid. Men rundt omkring i Europa er der stor forskel på, hvordan tilsynene løsner grebet om bankernes muligheder for at reagere.

”Vi vil gerne hjælpe kunderne, men vi vil være kede af at blive straffet for det. Tilsynet skal ikke fare ud og give påbud om nye nedskrivninger i den her helt specielle situation”.

Sådan lød der fra Finans Danmarks adm. dir. Ulrik Nødgaard, da han var på vej til det første krisemøde med regeringen for at finde økonomiske løsninger, der kunne redde dansk erhvervsliv fra en næsten total nedsmeltning.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle