Stort behov for compliance-uddannelser

Peter Hedegaard Madsen er partner og advokat hos Kammeradvokaten.
Peter Hedegaard Madsen er partner og advokat hos Kammeradvokaten.
(Foto: PR)

Compliance er nu så omfattende, at det er en hel profession for sig, siger en ekspert. Men mange medarbejdere i finanssektoren føler slet ikke, at de kan følge med i de mange nye regler, lovgivning og processer, der konstant stilles til medarbejderne. Der er behov for meget mere uddannelse.

Nye regler og kompliceret lovgivning er de seneste år skyllet ind over finanssektoren som en mindre tsunami. Og for mange medarbejdere har det været svært at følge med. En ny undersøgelse fra Finansforbundet, gennemført med deltagelse af knap 1.000 medlemmer, viser således, at næsten en tredjedel er meget eller delvist enige i, at de selv mangler mere viden eller efteruddannelse for at løse compliance-opgaverne tilfredsstillende. Samtidig synes over halvdelen, at opgaverne tærer på arbejdsglæden og stresser i et eller andet omfang.

”Vi mangler at klæde de medarbejdere, der skal tage snakken, læse journalerne og dokumentere alt de gør, ordentligt på,” siger et medlem af forbundet i undersøgelsen ifølge Finansforbundet.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle