Straf de ansvarlige – ikke kunderne

Helt forudseligt har bankerne været prügelknabe under valgkampen og står til at blive mellemfinansieringsleddet for vidtløftige velfærdsplaner. Skattesystemet er imidlertid ikke et straffeorgan, men en fordelingsnøgle til samfundets husholdningskasse. Og den bør ramme lige rimeligt på tværs af brancher og point på popularitetsskalaen.

KOMMENTAR: Så er nedtællingen så småt begyndt, inden den kollektive afgang mod valgurnerne sætter ind fra i morgen tidlig – endelig langt om længe, kan man tilføje.

Det har været en laaang valgkamp, og det er da efterhånden også begyndt at tynde ud i nye, sprøde og overraskende budskaber fra de mere eller mindre udslidte kandidater. Forudseligheden har været til at få øje på i de seneste debatter.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle