Stribevis af hvidvaskredegørelser udskudt

37 hvidvaskredegørelser er endnu ikke offentliggjort.
37 hvidvaskredegørelser er endnu ikke offentliggjort.

Finanstilsynet har udstedt 34 påbud inden for hvidvaskområdet det seneste halvandet år fordelt på 13 finansielle virksomheder. Men tilsynet har udskudt offentliggørelsen af 37 inspektioner foretaget i samme periode. Det er med få undtagelser mindre virksomheder med betalingsoverførsler samt vekselbureauer, der har fået påbud, viser Complidias gennemgang af de hidtil offentliggjorte redegørelser.

Bekæmpelse af hvidvask er rykket helt op i toppen på både politikernes, myndighedernes og offentlighedens dagsorden, ikke mindst efter skandalen med begrundet mistanke om hvidvask i Danske Banks afdeling i Estland.

Men tydeligvis er vigtigheden af denne kamp ikke rykket helt ind i alle direktionsgange rundt om i det finansielle virksomhedslandskab. Det konkluderede Finanstilsynet for nylig baseret på en undersøgelse af de inspektioner om hvidvask, tilsynet har foretaget i 2018 og indtil nu i 2019.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle