Striden om tavshedspligten

David Lando
David Lando
(Foto: PR)

Forbrugerombudsmanden vandt første runde i kamp mod både Finanstilsynet og bankernes lobbyorganisation Finans Danmark. Det hele handlede om en udvidelse af tilsynets tavshedspligt men ville kollidere med reglerne på Forbrugerombudsmanden område.

Det var både Finanstilsynets bestyrelse og lobbyorganisationen Finans Danmark, der stod bag og anbefalede en udvidelse af tilsynets tavshedspligt, så den også omfattede sager om blandt andet god skik, der skulle behandles i tilsynets bestyrelse med David Lando i spidsen som formand.

I den slags sager skriver tilsynet ofte rundt til andre parter uden for huset for at indhente kommentarer. Og når dokumenter på den måde forlader huset kan udenforstående søge aktindsigt i papirerne, før tilsynets be3styrelse har truffet sin beslutning.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle