Styrtdyk i tilliden får banker til at frygte for mere regulering

Finans Danmark frygter yderligere regulering af bankerne.
Finans Danmark frygter yderligere regulering af bankerne. (Foto: PR)

Den nedadstormende tillid til bankerne får Finans Danmark til at frygte yderligere krav til sektoren. Brancheorganisationen appellerer nu til at lade den eksisterende regulering virke, før der indføres nye regler.

Tilliden til erhvervslivet som helhed er faldet med 35 procent de seneste fem år – for bankerne er tilliden faldet med 71 procent i samme periode. Det fremgår af en undersøgelse, analysebureauet Wilke har lavet for FSR – Danske Revisorer, skriver Børsen

Derfor frygter bankernes brancheorganisation Finans Danmark, at de finansielle virksomheder bliver mødt med yderligere regulering, og appellerer i den forbindelse til, at man lader den eksisterende regulering virke, før man sætter nye regler i værk.

"Vi frygter altid yderligere regulering, men vi stikker ikke hovedet i busken. Men vi ser gerne, at den regulering, der er trådt i kraft, får lov til at virke, før man indfører flere regler," siger juridisk direktør i Finans Danmark Kjeld Gosvig-Jensen til avisen.

Bidrager til god virksomhedskultur
Han peger på, at opfattelsen af sektoren i sagens natur bliver påvirket af de sager, der har været de senere år, men fremhæver samtidigt, at organisationen bl.a. er kommet med anbefalinger fra sin hvidvask-taskforce, som også skal ses som et bidrag, der skal udvikle en god virksomhedskultur i det hele taget. Desuden har sektoren fokus på den grønne omstilling og udviklingen i ’udkantsdanmark’, anfører den juridiske direktør.

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle