Thomas Borgen sigtet

Thomas Borgen tog sin afsked, da Danske Bank fremlagde sin egen undersøgelse af hvidvasksagen 19. september sidste år.
Thomas Borgen tog sin afsked, da Danske Bank fremlagde sin egen undersøgelse af hvidvasksagen 19. september sidste år. (Foto: Complidia)

Tidligere topchef i Danske Bank, Thomas Borgen, er sigtet af politiet for sin rolle i bankens hvidvaskskandale i Estland.

Danske Banks tidligere topchef Thomas Borgen er blevet sigtet af politiet for sin rolle i danmarkshistoriens største hvidvasksskandale. Det skriver Dagbladet Børsen tirsdag

Thomas Borgens advokat Peter Schradieck oplyser desuden til avisen, at den tidligere topchefs private hjem er blevet ransaget. Det er sket den 12. marts i forbindelse med bagmandspolitiets (SØIK’s) efterforskning af sagen.

Det er uklart, hvordan Thomas Borgen forholder sig til sigtelsen.

"Det er en igangværende strafferetlig efterforskning, så det har jeg ingen kommentarer til," siger Peter Schradieck til Børsen.

Flere chefer sigtet
Avisen har desuden kendskab til, at mindst to andre forhenværende chefer i banken også er sigtet i samme sag.

SØIK, der 28. november sidste år meddelte, at man havde sigtet Danske Bank som selskab, ønsker ikke at kommentere Børsens oplysninger.

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle