Tilsyn bekymret over gearing

Finanstilsynet er bekymret over gearing
Finanstilsynet er bekymret over gearing
(Foto: Henrik Denta)

Finanstilsynet har gennemført en stor temaundersøgelse af pengeinstitutters udlån til erhvervskunder med høj gearing og resultatet er bekymrende. Tilsynet frygter en usund konkurrence om kunderne, som indebærer, at lånebetingelserne generelt er lempet for udlån med høj gearing.

Egentlig er den ikke så gal i Europa. Finanstilsynet indleder sin store temaundersøgelse af udlån til virksomheder med høj gearing med at konstatere, at disse udlån har nået et stort omfang internationalt, men at udviklingen dog er ”stabil” i Europa.

Men det var så også nok til at tilsynet bad de danske banker om at indberette højt gearede erhvervsudlån opdelt på finansiering af virksomhedskøb og andre udlån, hvor gearingen ved seneste registrering oversteg fire gange virksomhedens EBITDA.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle