Tilsyn bør undersøge rabatter og lønsomhed

Jan V. Hansen, vicedir. F&P
Jan V. Hansen, vicedir. F&P

Brancheorganisationen Forsikring & Pension opfordrer nu kraftigt Finanstilsynet til at lave en grundig analyse af, hvordan lønsomheden er for syge-og ulykkesforsikring, hvor der gives rabatter, herunder hvordan rabatterne er finansieret. Før kan og bør tilsynet ikke komme med en ny bekendtgørelse – ellers er der ikke level playing field mellem forskellige måder at organisere forsikringerne på. Det siger F&P’s vicedirektør i dette interview.

Syge- og ulykkesforsikringsvirksomheder og livsforsikringsvirksomheden skal hver for sig være holdbar og skal kunne hvile i sig selv. Og der må ikke finde krydssubsidiering sted mellem kunder med SUL og kunder med livsforsikring.

Sådan lød startskuddet i april måned, da Finanstilsynet annoncerede, at de var på vej med en ny bekendtgørelse. Baggrunden var netop store underskud på SUL, der er set i flere selskaber.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.