Tilsyn: Problematisk når banker smider money transfer-kunder på porten

Det har aldrig været meningen at udelukke money transfer-virksomheder fra banksystemet, meddeler Finanstilsynet.
Det har aldrig været meningen at udelukke money transfer-virksomheder fra banksystemet, meddeler Finanstilsynet.

Det er ikke kun i Danmark, at banker opsiger kundeaftaler med money transfer-virksomheder af frygt for risikoen for at blive draget ind i hvidvask-anklager. Men det har aldrig været hensigten med hvidvaskreglerne, siger Finanstilsynet i Danmark.

Det danske finanstilsyn bekræfter nu, at pengeoverførselsfirmaer i stigende omfang bliver smidt ud af deres bank af frygt for, at banken kan blive indblandet i hvidvasksager.

”Det er en internationalt anerkendt problemstilling, at banker fravælger dette forretningsområde for at nedsætte risikoen for at blive anvendt til hvidvask, og at dette kan give problemer for pengeoverførselsvirksomhedernes muligheder for at udfylde deres rolle i det globale betalingssystem,” skriver Finanstilsynets chef for hvidvasktilsyn, Stig Nielsen, i en kommentar til Complidia.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle