Tilsyn skubber på teknologisk udvikling

(Foto: Henrik Denta)

Der måtte sættes ekstra stole ind og, alligevel måtte Finanstilsynet afvise mange af de flere hundrede, der ønskede at overvære en konference om, hvordan teknologi kan hjælpe med processen med onboarding af kunder. Men danske løsninger er ikke nødvendigvis det eneste svar på udfordringerne, lyder det fra Danmarks første digitale bank, Lunar.

Compliancemedarbejdere er eftertragtede – og dyre. Det ved bankerne kun alt for godt. Og de ved også, at med konstant stigende krav til regulering bliver det ikke på det område, det bliver muligt at skære ned.

Senest har Nordea meldt ud, at banken kommer til at afskedige medarbejdere på grund af for store omkostninger. Koncernchef Frank Vang-Jensen har sat 200 mill. euro af til reduktioner i antal medarbejdere, eksempelvis kan der spares ”på eksterne konsulenter, rejser, måden vi holder møder på og på leverandører” nævnte han i forbindelse med bankens regnskab for tredje kvartal forleden.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.