To massive udfordringer kan præge 2020

Når Jakob Hermansen fra VP Securities kigger i krystalkuglen for 2020 ser han to massive udfordringer, som kan ramme hele den finansielle sektor. Dels bliver det en udfordring for den enkelte virksomhed at sikre at alle leverandører og samarbejdspartnere også overholder de krav der stilles til dem. Og så kan Danmark blive presset til at opgive sin risiko-baserede tilgang til lovgivningen, frygter han.

Ingen kæde er som bekendt stærkere end det svageste led.

”Vi kan som virksomhed gøre nok så meget for at overholde lovgivningen og alle krav. Men vi bliver også ramt, hvis sikkerheden eller kontroller svigter hos en af vores leverandører eller samarbejdspartnere. Derfor tro jeg, at 2020 bliver året, hvor alle bliver nødt til at gå tættere på en forståelse og viden om hvor godt ens vigtige samarbejdspartnere har styr på bla. deres risikostyring, sikkerhed og kontrolmiljø”, siger Jakob Hermansen, Chief Risk & Compliance Officer i VP Securities.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.