Tysk tilsynschef skruer bissen på

Raimund Röseler, CEO BaFin
Raimund Röseler, CEO BaFin
”De banker, der ikke vil følge vores anbefalinger og i stedet tillader deres institutioner at uddele udbytte i disse vanskelige tider, bør imidlertid spørge sig selv, om de fortjener den fulde tillid fra BaFins side. Det er nu op til bankerne.” Sådan lyder det i en meget skarp opfordring fra det tyske finanstilsyn.

Opfordringerne til danske og europæiske banker har længe været klare og enslydende: Drop udbyttebetalingerne og brug pengene til at konsolidere banken i disse corona-tider.

Alligevel er tilsyn undt omkring i Europa langt fra overbeviste om, at budskabet er trængt klart igennem. Det gælder også i Tyskland, hvor direktøren for finanstilsynet BaFin i en længere artikel på tilsynets hjemmeside nok starter med at rose bankerne for deres optræden hidtil og samtidig minder dem om den store opgave, det nu er deres job at påtage sig.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle