Virksomheder: Hvidvaskregler bremser for arbejdskraft

’Beløbsordningen’, der skal give virksomheder enkel adgang til at rekruttere udenlandsk arbejdskraft, giver udfordringer. Blandt andet giver hvidvaskreglerne virksomheder problemer med at få lov til at oprette en bankkonto til ansatte, der får tildelt administrativt personnummer, skriver Børsen.

BØRSEN: Flere virksomheder oplever problemer med at få lov til at oprette en bankkonto til de ansatte, som endnu ikke er – eller som ikke kan blive – bopælsregistreret i cpr-registret, men som i stedet får tildelt et administrativt personnummer. Det fremgår af en ny rapport fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, skriver Børsen.

Det er et nyt krav i den såkaldte ’beløbsordning’ om, at løn skal indbetales på en dansk konto, der skaber udfordringer for virksomhederne og deres udenlandske ansatte. Problemstillingen er opstået, efter at et flertal uden om regeringen sidste sommer ændrede beløbsordningen.

Ifølge hvidvaskloven kan et administrativt personnummer nemlig ikke stå alene, når der skal oprettes en bankkonto.

Administrativt tungt
”Det er blevet administrativt tungt og besværligt at bruge ordningen. Det gælder bl.a. kravet om en dansk bankkonto, og alle de regler, der er sat op, betyder, at de tre måneder er gået, før vi har klaret alt det bureaukratiske,” siger Lars Green, der er koncerndirektør for business & compliance hos Novo Nordisk.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg ser gerne, at man afskaffer kravet om, at der skal betales til en dansk konto. Hun kan ikke se nogle logiske grunde til at have kravet.

Også Socialdemokratiet er også åben for justeringer, selv om integrations- og udlændingeordfører Mattias Tesfaye grundlæggende mener, beløbsordningen er en god ordning.

”Vi er ikke afvisende overfor at diskutere, om nogle af de korte ophold, der er på fast track-ordningen, kan undtages fra kravet om dansk bankkonto, men vi er skeptiske i forhold til bare at fjerne det,” siger han til avisen.

 

 

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle