Western Union: Hvidvasklov presser os ud af Danmark

Verdens største udbyder af betalingsoverførsler frygter at blive presset ud af Danmark, hvis hvidvaskloven skal fortolkes så strengt, som Finanstilsynet lægger op til. Hver enkelt agent eller kiosk behøver ifølge Western Union ikke at leve op til reglerne. ”Det ansvar påtager vi os,” anfører selskabet.

Har man set en westernfilm, er der stor sandsynlighed for, at man også set et skilt med Western Union. Selskabet blev grundlagt som et telegrafselskab i 1851, og bare 20 år senere blev de første penge overført via telegraf over store afstande.

I dag er selskabet verdens største udbyder af overførsel af penge med over 550.000 kiosker og forretninger, der kan modtage penge og sende dem videre til over 200 forskellige lande. Og af samme grund er selskabet genstand for stor opmærksomhed fra myndigheder over det meste af verden, der bekæmper hvidvask af penge og finansiering af terror.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle