Nyhed
22. januar 2019

Politikerne mangler forståelse for, hvordan markedsøkonomien hænger sammen. Det må være konklusionen på den politiske debat i kølvandet af Højesterets dom i sagen mod Capinordic Bank, mener professor fra Københavns Universitet. Finansiel Stabilitet fik ikke bankens ledelse dømt for ansvaret for bankens krak, men fortryder ikke at forsøget blev gjort.

Nyhed
22. januar 2019

Kryptovalutaer udgør ikke nogen trussel mod den finansielle stabilitet i EU. Alligevel opfordrer den europæiske banktilsynsmyndighed EBA nu EU-Kommissionen til at undersøge behovet for regulering. Samtidig er EBA på vej med et værktøj, der skal hjælpe myndighederne i alle medlemslande til at kortlægge omfanget af krypto-aktiviteter.

Nyhed
22. januar 2019

Det indgår i bankernes egen hvidvask-task force at etablere et register, hvor en bank skal kunne finde mistænkelige kunder, der er afvist hos konkurrenter. Men Finans Danmark er forbeholden over for et lovforslag, hvor erhvervsministeren kan etablere et centralt bankkontoregister.  

Reguleringsdatabase (beta)


Nyhed
22. januar 2019

Selv om Nordea angiveligt vil erkende sig skyldig i overtrædelse af hvidvaskloven og er villig til at betale bøde, ønsker Bagmandspolitiet at få storbanken i retten, erfarer medie. Muligvis for at få en domstols hjælp til at udregne korrekt bødestørrelse.

Nyhed
22. januar 2019

Et bredt flertal af partier presser på for lovstramninger over for bankerne efter stribe af skandalesager.

Nyhed
22. januar 2019

"Der er simpelthen så mange lig i lasten..." Debatten om den finansielle regulering holder aldrig fri. Complidia bringer her et udpluk af citater fra ugen, der er gået.

Nyhed
15. januar 2019

Whistleblowere skal beskyttes bedre, og det skal være svært for en arbejdsgiver at straffe whistleblowere med en fyring eller andre sanktioner. Det mener Finansforbundet, der nu forsøger at overbevise Folketingets Erhvervs-, Vækst og Transportudvalg om at indføre omvendt bevisbyrde for arbejdsgiverne. Finanssektorens arbejdsgivere afviser ideen.

Nyhed
15. januar 2019

Hvidvaskskandalen sniger sig ind ad bagdøren i dankortforhandlingerne, hvor det er en gratis omgang at banke bankerne.

Nyhed
15. januar 2019

Der findes allerede registre og databaser, som bankerne kan bruge i deres jagt på mistænkelige bankkunder. Alligevel vil den danske banklobby have endnu et register, hvor de internt kan udveksle kundeoplysninger. Forslaget bliver mange steder modtaget med dybe panderynker og stor skepsis.

Nyhed
15. januar 2019

De fælleseuropæiske finansielle syn skal have flere muskler, mener Europa-Parlamentets økonomiudvalgt, der i sidste uge stemte for ny lovgivning.

Nyhed
15. januar 2019

"Men det kan selvfølgelig være mig, der er småt begavet..." Debatten om den finansielle regulering holder aldrig fri. Complidia bringer her et uddrag af citater fra ugen, der er gået.