Nyhed
26. marts 2019

Betalingstjenestedirektivet PSD2 har været gældende i over et år nu. Men først fra 14. september skal bankerne være klar med de tekniske løsninger, der tillader tredjepartsvirksomheder adgang til kundernes konti i bankerne.

Nyhed
26. marts 2019

En undersøgelse fra Finanstilsynet viser, at der er stor forskel på praksis, dokumentation og forhåndsgodkendelse af kunder, når det gælder kreditvurdering af forbrugslånskunder – og at nogle pengeinstitutter kan se frem til påbud og påtaler.

Nyhed
26. marts 2019

Finans Danmark lancerede i går forslag til ÅOP-loft på forbrugslån på 50 pct., der skal stække kviklånsudbydere med ’urimelige’ årlige omkostninger. Men flere banker udbyder selv lån på over 50 pct., skriver Finans.

Reguleringsdatabase (beta)


Nyhed
26. marts 2019

Det britiske finanstilsyn FCA har idømt den schweiziske storbank UBS en kæmpebøde på 240 mio. kr. for brud på MiFID-reglerne. Det er den 13. bank, der får en stor bøde for at bryde reglerne.

Nyhed
26. marts 2019

”Det var en øjenåbner for os…” Debatten om reguleringen af den finansielle sektor holder aldrig fri. Complidia bringer her et udpluk af citater fra ugen, der er gået.

Nyhed
19. marts 2019

Finanstilsynet behandler lige nu ’et tocifret’ antal ansøgninger fra britiske selskaber, der gerne vil have tilladelse til at operere i Danmark, når Storbritannien forlader EU.

Nyhed
19. marts 2019

Warren Buffett bliver nu også ramt af Brexit. Hans forsikringsselskab Berkshire Hathaway er blandt de 92 britiske selskaber, der fra næste måned får forbud mod at tegne nye forsikringer i Danmark, fremgår det af ny bekendtgørelse fra Finanstilsynet.

Nyhed
19. marts 2019

'Conduct Risk’ bliver det nye sort inden for compliance i den finansielle sektor, hvor reguleringen bare buldrer frem. Antallet af ansatte, der arbejder med compliance generelt – og især med overvågningen af hvidvask og terrorfinansiering – vokser voldsomt. Desuden vokser både feltet af opgaver og kompleksiteten af dem. Der er nok af emner at tage fat på, når det årlige brush up for compliance- og juridiske medarbejdere, konferencen Compliance & Legal, løber af stablen i starten af maj.

Nyhed
19. marts 2019

Danske Bank har ikke tænkt sig at indgå forlig i den stribe af søgsmål, der er udsigt til fra utilfredse udenlandske aktionærer, der har brændt fingrene på aktiekursen. Ellers var det småt med nyheder fra Danske Banks bestyrelse på gårsdagens ordinære generalforsamling.

Nyhed
19. marts 2019

”2018 blev et lavpunkt…” Debatten om compliance i den finansielle sektor hviler aldrig. Complidia bringer her et udpluk af citater fra ugen, der er gået.

Nyhed
12. marts 2019

Efter mere end et år med det omfattende MiFID2-direktiv begynder erfaringerne at samle sig i rapporter, der afdækker konsekvenser af direktivet – ikke mindst ser det slemt ud for analytikerbranchen.