Nyhed
25. juni 2019

Der er historisk momentum bag grønne finanskrav i EU. Og især når det nye parlament og Kommissionen er på plads, vil debatten blive intensiveret, forudser Finans Danmark, der mener, at den grønne bølge får direkte indflydelse på bankernes bundlinjer.

Nyhed
25. juni 2019

Valget til EU-Parlamentet var lige ved at spænde ben for fortsat dansk deltagelse i Eurojust-samarbejdet, der er et samarbejde mellem EU’s anklagemyndigheder. Kun en ekstraordinær dansk indsats for at få hastebehandlet en dansk ansøgning før valget sikrede, at aftalen gik igennem før valget. Alt ser derfor nu ud til at Danmark kan fortsætte i Eurojust.

Nyhed
25. juni 2019

Nordea har fundet afløseren til Julie Galbo, der pludselig fratrådte stillingen som øverst ansvarlig for Nordeas compliance-funktion i maj.

Reguleringsdatabase (beta)


Nyhed
25. juni 2019

Ifølge DR var Danske Bank allerede i 2014 i gang med en omfattende undersøgelse af mistænkelige aktiviteter i bankens estiske afdeling, men stoppede selv undersøgelsen med få timers varsel.

Nyhed
25. juni 2019

”Denne her sag er helt vanvittig…” Debatten om reguleringen af den finansielle sektor hviler aldrig. Complidia bringer et udpluk af citater fra ugen, der er gået.

Nyhed
18. juni 2019

Det bliver nemmere og billigere at rejse kapital på offentlige markeder, når en ny forordning fra EU træder i kraft i næste måned. Især kan der skæres på udgifter til revisor, ligesom ledelsen skal spare på krudtet, når den vil fraskrive sig ansvaret for alskens ulykker. Men Finanstilsynet kommer også på en ny opgave: Fremover skal myndigheden kontrollere, om teksten i prospekterne er skrevet med tilstrækkelig stor skrifttype.

Nyhed
18. juni 2019

Den styrkede indsats mod hvidvask og anden økonomisk kriminalitet i den finansielle sektor har ført til krav om en skriftlig politik, der sikrer en sund virksomhedskultur. De nye regler træder i kraft 1. juli.

Nyhed
18. juni 2019

Tidligere Nordea-chefer og bankernes formand er ifølge medie i Bagmandspolitiets søgelys i forbindelse med ransagningen af Nordeas danske hovedsæde i sidste uge.

Nyhed
18. juni 2019

To direktører i Swedbank i Estland er suspenderet med øjeblikkelig virkning som følge af hvisvaskskandale i den svenske storbank.

Nyhed
18. juni 2019

”Der er få brodne kar. Det er ikke hele sektoren, som bør straffes…” Debatten om reguleringen af den finansielle sektor hviler aldrig. Complidia bringer et udpluk af citater fra ugen, der er gået.

Nyhed
11. juni 2019

Nye EU-regler pålægger hele virksomheden ansvaret, hvis der bliver begået hvidvask af penge. Dermed bliver det ikke længere nødvendigt at bevise, hvorvidt ledelsen kendte til eller ikke kendte til, at der blev begået hvidvask. De nuværende hvidvaskregler bringer os kun halvt i mål i kampen mod hvidvask, men de kommende regler viser, at EU er klar til at handle, lyder det fra dansk forsker.