Nyhed
28. juni 2018

De nye regler for at beskytte persondata har vist en uventet bagside. Mange kommuner bruger flittigt Facebook. Nu skal en del af de ansatte med ét være dataansvarlig sammen med verdens største sociale medie. I landets tredjestørste kommune ved man, at man med sin tilgang løber en risiko ved at have Facebook med ombord. 

Nyhed
28. juni 2018

Databeskyttelsesloven skulle komme borgerne og deres data til gode. Spørgsmålet er imidlertid, hvor gennemtænkt lovgivningen er, når den sidestiller brugere af Facebook med netop gigantiske Facebook, når det kommer til fælles dataansvar. MEP Christel Schaldemose rejser nu sagen i EU-Kommissionen.

Nyhed
28. juni 2018

Databeskyttelsesloven og GDPR skulle sikre, at borgernes data var bedre beskyttet end tidligere. Men en EU-dom mod Facebook, der forsøger at hjælpe borgerne, er helt og aldeles tåbelig, siger en ekspert i sociale medier. Datatilsynets fortolkning af den skaber blot total forvirring.      

Nyhed
28. juni 2018

Datatilsynet har netop offentliggjort sin plan for tilsynsaktiviteter for resten af året. Her fremgår det, hvilke temaer og hvilke offentlige myndigheder og private virksomheder, der kan forvente at komme under tilsynets lup.

Nyhed
28. juni 2018

Debatten om konsekvenserne af de nye persondataregler gløder ufortrødent videre. Complidia bringer her et lille udpluk af citater fra ugen, der er gået.

Nyhed
21. juni 2018

Datatilsynet har gjort det klart, at der via kontrakter – såkaldte databehandleraftaler – nu skal være styr på, hvem der har ansvar for brug og muligt misbrug af persondata. Det har Kommunernes Landsforening i årevis hjulpet kommunerne med at få på plads. Men foreningen har ikke selv styr på det. KL mangler at få indgået stribevis af bindende kontrakter.

Nyhed
21. juni 2018

Der er mange gode grunde til at have en databehandleraftale på plads med sin leverandør, der arbejder med de persondata, man er ansvarlig for. Kommunernes Landsforening havde eksempelvis ikke en aftale med en leverandør om at bruge ukrypterede data på KL’s IT-systemer. Aftalen er fortsat ikke på plads.

Nyhed
21. juni 2018

Kæmpe lækage af betalingskortoplysninger hos britisk elektronik- og telekommunikationsfirma kandiderer til at blive første tilfælde, der kommer til at smage GDPR’s bødehammer. Data fra knap 6 millioner betalingskort er blevet lækket efter hackerangreb.

Nyhed
21. juni 2018

Med den nye persondatalov er virksomheder forpligtet til, på forbrugernes direkte opfordring, at oplyse hvilke data, de har gemt om forbrugerne. Complidia har testet villigheden til at svare på spørgsmål i en taxfree shop i Københavns Lufthavn.

Nyhed
21. juni 2018

Endnu en uge er gået med fuldt fokus på vores omgang med persondata. Her et lille udpluk af citater fra den forgangne uge.

Nyhed
14. juni 2018

KL er den store mentor, der fra centralt hold hjælper kommunerne med at leve op til de stramme GDPR-regler. Et hackerangreb viser, at foreningen selv har mere end svært ved styre persondata, og hvor nemt det er at køre udenom de skærpede regler for indberetning af datalæk.